Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

4.7

04 Februari 2021

Back2School met Optiek Verkerk

Veel kinderen stonden weer te springen om naar school te gaan.  Wist je dat het belangrijk is om de ogen van jouw kind te laten controleren? 1 op de 4 kinderen in Nederland ziet namelijk niet scherp in de verte. Niet alleen groeien kinderen in de lengte, ook de lengte van het oog groeit mee waardoor regelmatige controles m.b.t. het zicht erg belangrijk zijn.

Door de corona pandemie, het minder vaak en lang buitenspelen vergeleken met vroeger zitten kinderen steeds meer binnen. Ook door de invoering van online lessen is de digitale schermtijd onder kinderen flink gestegen. Het lezen, niet alleen uit een boek, maar ook veel tijd achter een beeldscherm (computer, televisie, tablet, smartphone) kunnen bijdragen aan het ontstaan van bijziendheid. Hierdoor kunnen leerproblemen ontstaan met hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieverlies door het niet scherp kunnen zien tot gevolg. Veel leerproblemen zijn daarom ook goed op te lossen met een goede correctie.

Wist je dat…. Het blauwe licht van je telefoon invloed heeft op je slaappatroon en het langer duurt voordat je in slaap valt?

Een slechte nachtrust heeft ook invloed op je concentratie tijdens het leren.

 

Vakkundige oogmeting bij Verkerk

De scherpte van de ogen kan in de loop der tijd veranderen zonder dat je ervan bewust bent. Naast een leuke montuur zijn vooral de brillenglazen van belang. Op basis van de huidige trends is de verwachting dat bijziendheid onder kinderen nog meer zal toenemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om weer goed te kunnen zien.

Twijfel je of jouw kind goed ziet wat er op het schoolbord staat, of kan je zelf het bord niet meer goed lezen? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvende oogmeting.

Back2School? Met jouw -5 haal je een 10!

Design: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App