Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

4.7

28 Oktober 2020

Gastles bij Madiba

IMC on tour Summerschool

Op 22 juli is er een gastles gegeven over het oog, de optiek en optometrie als onderdeel van IMC on tour Summerschool bij Projecthuis Madiba in Amersfoort.

IMC on Tour is onderdeel van stichting IMC Weekendschool en biedt aanvullend, motivatiegericht onderwijs aan. Het is gericht op kinderen van vluchtelingen en arbeidsmigranten die zijn ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en een verblijfstatus hebben gekregen. Door kennis te maken met inspirerende professionals en interessante werkgebieden wordt er op deze manier bijgedragen aan het verbreden van hun eigen horizon. Inmiddels is IMC Weekendschool uitgegroeid tot een organisatie met een groot maatschappelijk draagvlak in Nederland. 

IMC on Tour, fotograaf: Joni Reiche

 

Het thema van de gastles was geneeskunde. Samen met een basisarts die tijdens haar les vertelde over organen en het menselijk lichaam wisselde de groep van in totaal 19 kinderen om met de gastles over het oog. Niet alleen het oog kwam ter sprake, ook beroepen zoals de opticien, contactlensspecialist en optometrist kwamen ter sprake. 


De groep bestaande uit zeer geïnteresseerde en gemotiveerde kinderen werden die middag een hoop wijzer over verschillende aspecten van het oog en de diverse vakgebieden die hierbij horen. Er werden veel vragen gesteld en ondanks dat er behoorlijk wat vaktermen voorbijkwamen pakten de kinderen het allemaal razendsnel op. Van een taalbarrière was bijna niets meer te merken. Behalve de werking en anatomie van het oog, hebben we ook wat oog oefeningen, optische illusies beoordeeld en een kleurenzien test gedaan. 


Leuk om te zien dat de kinderen niet alleen zichzelf maar ook elkaar aanspoorden waarbij je kon merken dat er ondanks allerlei diverse achtergronden veel respect voor elkaar is.

IMC on Tour, fotograaf: Joni Reiche

 

Optiek Verkerk ziet het belang in om kinderen kennis te laten maken met diverse vakgebieden en om op deze manier bij te kunnen dragen aan de samenleving waarbij jongeren worden opgeleid en gemotiveerd om hun plek te kunnen innemen in de huidige maatschappij. 

Zie de foto’s voor een impressie. Hier vind je meer informatie.

Design: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App