Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

4.7

01 November 2021

Gastles: Zien

Een gastles in het kader van zintuigen over het menselijk oog, gegeven door iemand uit de praktijk, hoe leuk is dat!

Groep 4/5 van de Johannes Calvijnschool in Amersfoort kreeg onlangs een gastles van onze collega Jennifer Meerding. Zij geeft vaker gastlessen waarin behalve de anatomie van het oog, ook de aandacht wordt gevestigd op een stukje gezondheidsbevordering d.m.v. voorlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 20 20 2 regel, waarom buiten spelen belangrijk is, wat voor invloed veel nabijwerk op de ogen heeft en wat het betekent als beide ouders, of één van de ouders een bril draagt.

De gastles

Naast dat er al diverse zintuigen eerder behandeld waren als lesmateriaal, stond het deze keer volledig in het teken van: Zien
Een groep leerlingen vol enthousiasme en nieuwsgierigheid keken erg naar de les uit volgens de leerkracht. Niet alleen het oog en bijbehorende structuren kwamen aan bod, ook de werking en aanverwante beroepen zoals de opticien, contactlensspecialist, optometrist en oogarts werden besproken.
 
Tot slot zijn er ook nog een aantal experimenten uitgevoerd om de opgedane kennis gelijk toe te passen in de praktijk. Gelijk een mooi element om een stukje interactie in de les toe te voegen.
 
Kortom, een groep geïnteresseerde leerlingen, met best al wat voorkennis over het oog.
Heel leuk om vanuit een ander perspectief meer kennis over te brengen.
 
Een aantal reacties na de les:
“Ik wist helemaal niet dat de pupil eigenlijk een gat is, nu wel!”
 
“Ik wil ook mijn ogen laten opmeten!”
 
“Ik dacht dat contactlenzen altijd pijn doen.”

Design: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App