Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

4.7

Bijziendheid

Het Verkerk Grip-op-je-zicht-aanmeetplan

Bijziendheid (myopie) neemt steeds meer toe in Nederland. Dat komt deels door onze veranderde leefstijl. Kinderen spelen minder vaak buiten en zitten meer achter een beeldscherm. De verwachting is dat in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend is. Hoge bijziendheid vergroot de kans op slechtziendheid. Hoe houd je toch grip op je zicht? Met het Verkerk Grip-op-je-zicht-aanmeetplan voor kinderen en jongeren van circa 8 tot 16 jaar.

Wat is bijziendheid?

Wat is bijziendheid?

Zie je in de verte wazig en is dichtbij alles scherp? Dan ben je bijziend. Het komt doordat een afbeelding niet óp het netvlies, maar juist ervoor wordt afgebeeld. Hierdoor zie je niet scherp in de verte. Je ontwikkelt bijziendheid tussen je 7e en 16e levensjaar. Het neemt toe tot je 24e. De precieze oorzaak is nog steeds niet bekend, maar er zijn wel factoren die een rol spelen. Zoals erfelijkheid, afkomst (80% van de Aziatische mensen is bijziend) en levensstijl (veel beeldschermwerk, weinig buiten zijn). Vooral kinderen die op jonge leeftijd bijziend worden, hebben een grote kans op een oogproblemen op latere leeftijd, zoals staar, glaucoom, netvliesloslating of maculadegeneratie.

Ben je nog niet bijziend, maar dragen jouw ouders allebei een bril? Dan is het goed om je ogen te laten controleren. Let ook op signalen. Heb je vaak hoofdpijn? Kun je niet goed lezen wat er staat op het digibord in de klas? Zie je objecten in de verte niet goed? Knipper je vaak met je ogen en knijp je je ogen vaak samen? En moet je je boek of je mobiele telefoon heel dichtbij houden om te kunnen lezen? Kom dan eens langs voor een preventieve oogmeting.

Geef je ogen pauze met de 20-20-2 regel

Geef je ogen pauze en Doe mee met 20/20/2!

Geef je ogen pauze en doe mee met 20-20-2. Houd na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een minibreak van 20 seconden om veraf te kijken. Ga lekker naar buiten, want 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen. Dus: ga wandelen of fietsen. Buiten spelen of sporten. En ga in de schoolpauze naar buiten. Meer informatie over 20-20-2 vind je op www.oogfonds.nl

 

 

Kom langs voor een Grip-op-je-zicht-behandelplan

Wil je weer scherp zien? Kom langs voor een test. We brengen de exacte vorm van het oog in kaart en voeren een optometrisch onderzoek uit. Daarna geven we je advies voor een Grip-op-je-zicht behandelplan. Dit plan heeft als doel om de groei van je ogen af te remmen. We kunnen ook kiezen voor een combinatie van therapie├źn om de bijziendheid onder controle te krijgen.

MENICON BLOOM NIGHT

MENICON BLOOM DAY

MULTIFOCALE ZACHTE (TORISCHE) LENZEN

  • Alternatief voor Menicon Bloom Night – Day
  • Individueel op maat gemaakte zachte contactlenzen
  • Torische variant in het geval van een cilinderafwijking
  • Regelmatige controles 

MiYOSMART BRILLENGLAZEN

ATROPINE DRUPPELS
Sinds enkele jaren worden er atropine druppels voorgeschreven door de oogarts, die de groei van de ogen afremt, en dus de myopie. Door de druppels worden de pupillen verwijd waardoor je dichtbij minder goed ziet. Je druppelt ze eenmaal per dag voor het slapengaan.

De druppels hebben een nadeel: omdat de pupillen groter worden, worden je ogen overgevoelig voor licht. Je hebt overdag meer behoefte aan een zonnebril. Daarnaast zie je dichtbij minder goed wat lastig kan zijn. Dit is afhankelijk van de dosis die wordt voorgeschreven.

Wil je weer scherp zien?

Laat bij ons vrijblijvend een oogtest uitvoeren. We adviseren je dan over het beste behandelplan voor jouw ogen. Kom langs in onze winkel in Nijkerk of Amersfoort!

Ontdek de mogelijkheden

Design: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App