Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

4.7

15 Maart 2022

Het belang van een goede oogmeting

,,In deze snel veranderende tijd gebruiken we onze ogen nog vaker en intensiever op diverse kijkafstanden dan voorheen. We beginnen en eindigen de dag met een digitaal scherm om altijd op de hoogte te blijven, zonder iets te missen. Vraag je je wel eens af of je nog scherp genoeg ziet, bijvoorbeeld bij het lezen of tv-kijken, in de auto of achter je beeldscherm?”

Goed zicht is belangrijk

,,Bedenk dat je de hele dag je ogen hebt gebruikt en dat ze ontzettend veel inspanning leveren op een dag. Ze leveren topsport, dag in dag uit. Daarom verdienen ze ook het beste. Zien is een belangrijk zintuig. Zo wordt ieder oog aangestuurd door zes verschillende oogspieren, en zijn er ook nog spieren in het oog die zorgen voor het scherpstellen. Doordat we onze ogen juist zoveel gebruiken op verschillende afstanden is het belangrijk om regelmatig een vrijblijvende preventieve oogmeting te laten doen. Daarnaast kunnen de ogen, zonder dat je je daar bewust van bent, veranderen. Zo hoef je niet altijd per definitie wazig te zien in de verte om een bril nodig te hebben, en kunnen hoofdpijn en klachten van vermoeide ogen ook signalen zijn dat de ogen te hard moeten werken om ontspannen te kunnen zien.”

 

Optimaal kijkcomfort

,,Het belang van een goede oogmeting draagt bij aan optimaal kijkcomfort en scherp zicht op alle afstanden. Door geavanceerde meetapparatuur, deskundig en gediplomeerd personeel, worden de ogen zeer nauwkeurig gemeten en kunnen we vroegtijdige oogproblemen opsporen, corrigeren, behandelen en/of eventueel doorsturen. Zo voeren we bij een ieder een kijkanalyse uit om een individueel passende zichtoplossing te adviseren. Daarnaast wordt de gezondheid van het oog in kaart gebracht door de optometrist. De optometrist kan juist onderscheid maken tussen pluis en niet pluis en rechtstreeks verwijzen naar de oogarts indien dat nodig is. Daarin gaan wij verder dan de gemiddelde opticien.”

 

Maatwerk

,,Tijdens de oogmeting wordt er optimale aandacht geschonken aan de ogen en kunnen er eventuele twijfels worden weggenomen, of juist aanleiding zijn om voortaan met een goede bril, of een paar contactlenzen, prettiger te zien. Hierin onderscheiden wij ons door met de gegevens van de oogmeting maatwerk te leveren op het gebied van brillen, brillenglazen en contactlenzen. Van jong tot oud, we kijken verder dan alleen de oogmeting. Optiek Verkerk opent ogen. Kom langs in onze winkel en laat je adviseren.”

Lees hier het originele artikel

Design: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App