Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

4.7

Verkerk Oog Analyse

Deskundig en vrijblijvende oogmeting

Twijfelt u wel eens aan de scherpte van uw ogen, bijvoorbeeld bij het lezen of tv-kijken, in de auto of achter het beeldscherm? Kom dan naar Optiek Verkerk voor een geheel vrijblijvende oogmeting. Dat verplicht tot niets, maar kan wel eventuele twijfels wegnemen of juist aanleiding zijn om voortaan met een goede bril (of een paar contactlenzen) prettiger te zien.

verkerk oogmeting

Nauwkeurige vakkundige oogmeting bij Verkerk

  • Scherp zien op alle afstanden
  • Oogdruk meting
  • Optimaal kijkcomfort

verkerk oogmeting

Nauwkeurige vakkundige oogmeting bij Verkerk

Niet alleen vorm, kleur en model van de bril zijn belangrijk, je moet er ook goed en plezierig mee kunnen zien. Daarom worden de ogen uiterst nauwkeurig gemeten. Dat gebeurt bij Optiek Verkerk door vakmensen.

Optimaal zien is belangrijk. De scherpte van de ogen kan in de loop der tijd veranderen, zonder dat je er bewust van bent. Je gebruikt je ogen dagelijks intensief op verschillende kijkafstanden. Graag nodigen we je uit om je ogen eens vakkundig op te laten meten, dat kost niets en is geheel vrijblijvend, maar geeft wel een gerust gevoel en zekerheid dat er optimale aandacht wordt geschonken aan de gezondheid van je ogen.
Onderdeel van deze meting is een oogdruk meting en indien nodig bekijken we de helderheid van de ooglens met betrekking tot staar.

Het kan voorkomen dat een oogmeting niet direct de oplossing biedt voor uw oogklachten. Onze optometristen kijken graag verder om de gezondheid van uw ogen in kaart te brengen en om u zo goed mogelijk te adviseren over het vervolgtraject. Klik hier voor meer informatie.

Verkerk grip op je zicht plan

Verkerk grip op je zicht plan

Bijziendheid (myopie) neemt steeds meer toe in Nederland. Dat komt deels door onze veranderde leefstijl. Kinderen spelen minder vaak buiten en zitten meer achter een beeldscherm. De verwachting is dat in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend is. Hoge bijziendheid vergroot de kans op slechtziendheid. Hoe houd je toch grip op je zicht? Met het Verkerk Grip-op-je-zicht-aanmeetplan voor kinderen en jongeren van circa 8 tot 16 jaar.

Ben je nog niet bijziend maar dragen jouw ouders allebei een bril? Dan is het goed om je ogen regelmatig te laten controleren. Kun je niet goed lezen wat er op het digibord staat of zie je objecten in de verte niet goed? Knipper je vaak en knijp je je ogen vaak samen? En houd je je boek of je mobiele telefoon heel dichtbij om te kunnen lezen? Kom dan eens langs voor een preventieve oogmeting. Klik hier voor meer informatie.

Fixatie Disparatie

Ruim 80% van alle informatie bereikt ons via de ogen. Het lezen is een aangeleerde functie daarvan. Om goed te kunnen lezen is het binoculair zicht, het zien met twee ogen, van groot belang. Op jonge leeftijd zijn de ogen nog volop in ontwikkeling. Rond het 6de levensjaar leren de ogen goed binoculair te zien. Dit proces duurt ongeveer tot het 9de levensjaar, dan is het volledig geoptimaliseerd. Als de ogen dan nog niet optimaal samenwerken, kan dat invloed hebben op de (leer)prestaties. Het is dus belangrijk bij leer- of leesproblemen ook de ogen te laten controleren.

Lees verder over Fixatie disparatie

Design: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App