Maak een
afspraakX - Scherm sluiten

Online agenda

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum (voorbeeld: 26121936). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken. Wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

Amersfoort Nijkerk

verkerk`s lenzen

Daarom kies je voor contactlenzen van Verkerk...

Voor alle soorten contactlenzen – van daglenzen tot multifocale en van harde tot zachte kun je terecht bij Optiek Verkerk. Daar ben je altijd verzekerd van optimaal draagcomfort. Onze gediplomeerde contactlensspecialisten hebben veel kennis op dit specifieke vakgebied. Zij kunnen daarom als geen ander adviseren bij het maken van een keus.

Ik zoek:

Harde lenzenZachte lenzenNachtlenzenMeer...

Ik zoek:

Harde lenzen 

Verkerk harde lenzen

 • Mooiste correctiemethode om zo scherp mogelijk te zien
 • Breed scala aan mogelijkheden

Verkerk harde lenzen

Het aanmeten van een harde contactlens gaat verfijnder dan bij een zachte contactlens. Dit is nodig doordat de contactlens perfect moet passen want er is minder tolerantie qua vorm (hij is vormstabiel) dan bijvoorbeeld bij een zachte contactlens welke zich zal plooien naar de vorm van het oog.

Het aanpassen gebeurd door middel van een foto van de voorkant van het oog waarmee in kaart wordt gebracht hoe de kromming van de voorkant van het oog verloopt.

Doordat de harde contactlens alle oneffenheden van de voorkant van het oog als het ware “gladstrijkt” door zijn stabiele vorm, is dit de beste oplossing om zo scherp mogelijk te zien, zeker bij onregelmatige cornea ’s.

De aanpasmogelijkheden van harde contactlenzen zijn bij Optiek Verkerk zo goed als onbeperkt.

Optiek Verkerk is pionier op gebied van de harde contactlens en heeft veel ervaring in het aanpassen van harde contactlenzen. Onze contactlensspecialisten houden hun kennis bij door regelmatig trainingen en cursussen te volgen, ook zijn we te vinden op het grootste contactlenscongres om voorop te blijven lopen in aanpastechnieken en het vinden van nieuwe correctiemogelijkheden.

Verkerk zachte lenzen

 • Ideaal met sporten
 • Weinig stofgevoelig
 • Makkelijk af te wisselen met een bril

Verkerk zachte lenzen

Zachte contact lenzen bieden veel comfort en zijn er in allerlei variaties. Door dat deze lenzen erg comfortabel zijn is dit de meest gebruikte variant binnen het aanbod van contactlenzen.

De vervanging is met diverse regelmaat verkrijgbaar, van dag, maand, drie maandelijks tot en met halfjaarlens, elk met zijn eigen specifieke toepassing en voor en nadelen. De snel vervangende contactlens systemen bieden het voordeel van gemak en hygiëne, het productie proces is daar in tegen gestandaardiseerd en geeft minder ruimte in de toepassing van deze lenzen. Doordat deze lenzen in een soort malletje (cast moulding) worden gemaakt is er soms geen passende contactlens te vinden binnen dit leveringsbereik. Optiek Verkerk heeft een heel eigen kijk op het aanpassen van de contactlenzen waardoor we uniek zijn in het huidige aanbod van contactlens aanbieders. Wij bieden maatwerk.

Dit maatwerk is al jaren de standaard bij Optiek Verkerk en onze specialisten weten alle ins en out's  van deze precisie aanpastechniek. Omdat deze maatwerk lenzen geslepen worden in tegenstelling tot standaard lenzen, geeft deze contactlens een optisch zuiverder beeld en biedt hij bijna een onbeperkte mogelijkheid in het aanmeten.

Verkerk Nachtlenzen

Dé oplossing als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen

 • Comfortabel wanneer je last hebt van droge ogen
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts
 • Mooi alternatief voor laserbehandeling

Verkerk Nachtlenzen

Dé oplossing als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen

Draag je al een bril of contactlenzen, maar droom je weleens van goed te zien zonder bril of lenzen? Er gaat een wereld voor je open met Nachtlenzen van Verkerk. Die draag je als je slaapt. Overdag kun je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen bieden je comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

DROMEN WORDEN WERKELIJKHEID!

Het corrigeren van je ogen met nachtlenzen is mogelijk tot een (bril)sterkte van -4,5 en wijkt af van de methode waarop we een bril of gewone contactlenzen aanmeten. Want omdat je correctie ’s nachts plaats vindt, zal het zicht geleidelijk beter worden, afhankelijk van de beginsterkte en flexibiliteit van het hoornvlies. Daarom zullen we in de begin periode vaker controleren om te zien of dat proces naar wens verloopt. En daarna gaat letterlijk een nieuwe wereld voor je open: overdag verassend scherp zien zonder lenzen of een bril! Meer weten over contactlenzen? Stap even binnen en we informeren je graag uitgebreid.  

Verkerk multifocale lenzen

Lezen met je contactlenzen

 • Onzichtbare kijkoplossing

 • Gemakkelijk in gebruik

 • Lezen zonder leesbril

Verkerk multifocale lenzen

Lezen met je contactlenzen

Merk je dat je ogen moeilijker scherp stellen op korte afstand? Onze afwisselende bezigheden en veranderende kijkwensen vragen om specifieke kijkoplossingen.

Bij Optiek Verkerk zijn we specialist in het aanmeten van de multifocale lenzen. Dit zijn lenzen waarmee je zowel veraf als nabij kunt zien. Bij het aanmeten wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van multifocale lenzen.

Optiek Verkerk werkt samen met vooruitstrevende producenten op contactlensgebied, dit resulteert in veel kennis en kunde bij het aanmeten en voor onze specialisten de mogelijkheid om te werken met de nieuwste lenzen.

Laat je eens vrijblijvend informeren over deze laatste ontwikkelingen, we vertellen graag over de mogelijkheden voor jou.

Verkerk Contactlensvloeistof

Optiek Verkerk heeft voor elke contactlens de meest optimale vloeistof.

 • Eigen merk garantie voor kwaliteit
 • Conserveringsmiddelvrije vloeistoffen

Verkerk Contactlensvloeistof

Optiek Verkerk heeft voor elke contactlens de meest optimale vloeistof.

Het succes van contactlens dragen wordt voor een groot deel bepaald door de gebruikte contactlensvloeistof.

De perfecte afgestemde vloeistof is dus een prioriteit en niet een bijzaak.

Doordat we al jaren werken met ons eigen merk van een Nederlandse producent, is het voor ons goed controleerbaar wat er in de vloeistoffen zit aan bestanddelen.

We streven ernaar om zoveel mogelijk te werken met conserveringsmiddel vrije vloeistoffen.

Het voordeel van deze vloeistoffen is dat een eventuele intolerantie/allergie voor conserveringsmiddel wordt voorkomen.

Onze vloeistoffen worden in Nederland gemaakt en zijn daardoor aan allerlei strenge eisen onderhevig wat een hoge en constante kwaliteit waarborgt.